Test: Kvadratisk video eller portrettvideo på Facebook?

Skrevet av Torstein Langeland

Det er godt kjent at kvadratiske videoer fungerer bedre en brede (landskap) videoer på Facebook. Men hva fungerer best av kvadratiske og høye (portrett) videoer? Jeg har gjort en begrenset AB-test som jeg håper inspirerer til at flere tester og deler sin innsikt!

Jeg har laget to nesten identiske annonser til en remarketingkampanje. Eneste forskjellen er at den ene annonsen har en kvadratisk video (1:1) og den andre har en portrettvideo (4:5).

 

Annonsene ble kjørt intensivt over en periode på under 24 timer, og kun rettet mot Facebooks nyhetsfeed, instant articles og foreslåtte videoer.

 

Jeg har hovedsakelig sett på hvordan formatet påvirker visningsvanene, da mer detaljerte konverteringsanalyser krever mye mer data.

Kvadratisk video (1:1)

Ad test kvadrat

Portrettvideo (4:5)

Ad test høy

Testresultater

Portrettvideoen (4:5) kom totalt sett bedre ut enn den kvadratiske (1:1) videoen, og her er noen nøkkelfunn:

19% flere av de som så portrettvideoen, så hele videoen.

Metodikk: Vi måler antall videovisninger til 100% av videoen opp mot på antall 3 sekunders videovisninger, og så ser vi på forskjellen mellom de to videoannonsene.

Portrettvideoen hadde 31% flere 10-sekunders videovisninger.

Metodikk: Antall 10 sekunders videovisninger måles i forhold til rekkevidde (ikke visninger), og så ser vi på forskjellen mellom videoannonsene.

Portrettvideoen fikk 56% flere reaksjoner enn den kvadratiske videoen

Metodikk: Antall reaksjoner sett i forhold til rekkevidde (ikke visninger), og så ser vi på forskjellen mellom videoannonsene. Merk: Antallet reaksjoner er lavt.

Konklusjon av videotesten

Tallene fra AB-testen lener tydelig mot at i dette tilfellet så fungerte portrettvideoen bedre enn den kvadratiske videoen. Men dette er bare én test basert på 1156 visninger og en rekkevidde på 505 personer. Det er flere mulige feilkilder og mange ulike videotyper, så mer testing trengs for å kunne komme til en bedre konklusjon.

 

Jeg skal fortsette og teste. Skal du?

Ikke gå glipp av fortsettelsen. Registrér deg for å motta nyhetsbrevet vårt. Spamfritt så klart.

Registrer deg for å motta artikler og tester samt eksklusive tilbud og invitasjoner til events før alle andre. Spamfri sone.

Legg igjen en kommentar